εκπαιδευτικά προγράμματα

photo

Βιωματικά εργαστήρια διδασκαλίας της Αισθητικής Αγωγής, με γενικό τίτλο “Παιχνίδια με την Τέχνη”, που έχουν στο σχεδιασμό τους ως βασικό εργαλείο τα εικαστικά, τη μουσικοκινητική, τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τη δημιουργική γραφή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από τη βρεφική έως την ενήλικη.
Παιδαγωγικά σεμινάρια με γενικό τίτλο “Η Διδασκαλία είναι Τέχνη”, που απευθύνονται σε παιδαγωγούς και καλλιτέχνες, με στόχο την κατανόηση του ρόλου του εμψυχωτή, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η Αισθητική Αγωγή μπορεί να εφαρμοστεί στο σχολικό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον.
Εκπαιδευτικά σεμινάρια με γενικό τίτλο “Μάθε Τέχνη”, που στοχεύουν στην κινητοποίηση της δημιουργικότητας ενήλικων ατόμων και την όσο το δυνατόν πληρέστερη κατάρτισή τους σε εξειδικευμένες τεχνικές, με σκοπό την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

photo

Τα “Παιχνίδια με την Τέχνη”, σχεδιασμένα βάση των διαφορετικών αναγκών κάθε ηλικίας και με βασικό εργαλείο τα εικαστικά, τη μουσικοκινητική, το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, έχουν στόχο την ενθάρρυνση της ελεύθερη έκφρασης από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι σύγχρονοι μέθοδοι στο χώρο της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας.

bullet0 έως 8 μηνών

YOGA ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΩΡΑ
Η μαμά κάνει τη γυμναστική της και απολαμβάνει να βλέπει το μωρό της να ξεκαρδίζεται από τα γέλια με τις άρσεις, τις κάμψεις και τις "πτώσεις" της! Το ολόφρεσκο αυτό ζευγαράκι γνωρίζεται καλύτερα με αγκαλιές, παιχνίδια, γαργαλητά και νανουρίσματα.
Kάθε Τρίτη και Πέμπτη, 11.00-12.00

bullet12 έως 30 μηνών και 3 έως 5 ετών

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
Οι ατέλειες στη γραφή, το λόγο και την κίνηση «γράφουν ιστορία» σε αυτή την οικογενειακή εβδομαδιαία συνάντηση! Χαρτιά, χρώματα, πηλός, πολύχρωμα πανιά, μουσικά οργανάκια και πολύ πολύ παιχνίδι είναι τα βασικά συστατικά που θα δέσουν τέλεια αυτή τη λιλιπούτεια ομάδα. Με τη διακριτική στήριξη του γονιού, τα μικρά θα ανακαλύψουν «πολύχρωμους δρόμους» που θα καταγράφει κάθε τους κίνηση στο χώρο και θα ζήσουν με ασφάλεια την εμπειρία της πρώτης επαφής τους με τους συνομηλίκους τους. Οι γονείς με την καθοδήγηση των παιδαγωγών θα βιώσουν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν δημιουργικά τις πολύτιμες ώρες μαζί με τα παιδιά τους.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 19.00-20.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος, 2 φορές την εβδομάδα)

bullet 2,5 έως 3,5 ετών

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ
Με τη διακριτική παρουσία του γονιού και την πολύτιμη εμπειρία του παιδαγωγού, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα κάνουν τις πρώτες τους σχέσεις και θα ενταχθούν για πρώτη φορά σε ομάδα. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, της ζωγραφικής, των κατασκευών, της μουσικοκινητικής και της κηπουρικής, τα παιδιά καθοδηγούνται, με απόλυτο σεβασμό στις ευαισθησίες της ηλικίας τους, ώστε να παίξουν, να δημιουργήσουν, να ανταλλαγούν.
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 17.00-19.00

bullet4 έως 6 ετών και 6 έως 8 ετών

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Το θεατρικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική, η ζωγραφική, οι κατασκευές, ο πηλός, η δημιουργική γραφή και η κηπουρική αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά των προγραμμάτων του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ. Και αν προσθέσουμε αρκετή δόση παιδικής φαντασίας, έχουμε την τέλεια συνταγή για τη δημιουργία ενός προγράμματος που είναι ικανό να δώσει γερές βάσεις συνεργασίας του εσωτερικού με τον εξωτερικό κόσμο του παιδιού και να ανοίξει πλατείς δρόμους στην εξέλιξή του.
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 17.00-19.00

bullet8 έως12 ετών

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η φορτώμενη, από τα μαθήματα του σχολείου εβδομάδα των μεγαλύτερων μας φίλων, ξαλαφρώνει κάθε Παρασκευή! Κινητικά παιχνίδια κινητοποιούν τη φαντασία που ξεδιπλώνει όλη τη δημιουργικότητα των παιδιών. Η έκφραση απελευθερώνεται εκτονώνοντας τις πιέσεις της εβδομάδας. Η ζωγραφική, ο πηλός, οι κατασκευές και το θεατρικό παιχνίδι είναι τα βασικά εργαλεία αυτής της ομάδας.
Κάθε Παρασκευή, 19.00-20.30

photo

Τα “Παιχνίδια με την Τέχνη” συναντούν τους εφήβους και κατευνάζουν τις αγωνίες αυτής της τόσο σημαντικής ηλικίας, υποστηρίζοντας την ανάγκη τους να εκφράζονται αυθόρμητα, με τόλμη και ευαισθησία, μέσα από το δικό τους προσωπικό στυλ. Τα εργαλεία της καλλιτεχνικής έκφρασης μετατρέπονται σε παιχνίδι ανταλλαγής και βοηθούν τους μικρούς “αντιρρησίες” να επεξεργαστούν και να επαναπροσδιορίσουν αξίες και έννοιες, συναισθήματα και ιδιαιτερότητες.

bulletΕικαστικά

Ένα διαφορετικό μάθημα εικαστικών που σχεδιάστηκε για να απελευθερώσει τους νεαρούς καλλιτέχνες, να τους ενθαρρύνει στον πειραματισμό και να αναγνωρίσει τις ανακαλύψεις τους άλλοτε στην επιφάνεια ενός χαρτιού και άλλοτε στο χώρο. Μορφές, σχήματα και φόρμες, τεχνικές και αντικείμενα θα γίνουν οι καθρέφτες του πολύπλοκα πλούσιου εσωτερικού κόσμου της ευαίσθητης αυτής ηλικίας.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00.

bulletΚινούμενο Σχέδιο

Η τεχνική του Stop motion animation είναι ό,τι χρειάζεται κάποιος για να δώσει ζωή σε άψυχα αντικείμενα και να δει τα δημιουργήματα της φαντασίας του να παίρνουν μορφή. Η απλή πλαστελίνη αρχίζει βήμα βήμα να περπατά και να εξελίσσεται, από στατική σε κινούμενη εικόνα. Ένα μικρό σενάριο και μπόλικη φαντασία, θα δώσουν σε αυτό το ταξίδι ζωντάνια και κέφι!
Κάθε Τρίτη, 19.00-21.00.

bulletΘεατρική Ομάδα

Αφετηρία και προαπαιτούμενο για τη θεατρική έκφραση και το θεατρικό παιχνίδι είναι η ύπαρξη της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των μελών μιας θεατρικής ομάδας εκφράζεται και συμβολίζεται από τον κύκλο ο οποίος δένει την ομάδα και μέσα της εντάσσεται σχεδόν ισότιμα και ο δάσκαλος - εμψυχωτής. Όλοι βλέπουν, ακούν και παρατηρούν όλους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες έκφρασης και συμμετοχής.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00.

bulletΕπαγγελματικός Προσανατολισμός

Το επάγγελμα που μπορεί να διαλέξει ένα παιδί στην εφηβική ηλικία, αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος: κάθε παιδί να εκφράσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του μέσω της Τέχνης και να οδηγηθεί με σιγουριά στην επιλογή ενός επαγγέλματος και ταυτόχρονα να το γνωρίσει “εν δράσει”. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να τα στηρίξει στη διαδικασία της επιλογής επαγγέλματος αλλά και να βοηθήσει τα παιδιά να εξελίξουν τις δυνατότητές τους σε ικανότητες. Είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Κάθε Παρασκευή, 19.00-21.00.

bulletΠροετοιμασία για Σχολή Καλών Τεχνών

Το πρόγραμμα αυτό ανοίγει το δρόμο σε όσους επιθυμούν να εισαχθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έγκυρα σεμινάρια και καθοδήγηση από άρτια καταρτισμένους δασκάλους, φέρνουν την επιτυχία πιο κοντά. Η διδασκόμενη ύλη καλύπτει την απαραίτητη γνώση για την σπουδή του ελεύθερου σχεδίου και την εισαγωγή στις διάφορες μορφές σύγχρονης τέχνης μέσα από προβολές οπτικοαουστικού υλικού.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 16.00-21.00.

bulletΕξορμήσεις

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα που αφορούν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την καλλιέργεια της κοινωνικής ευθύνης και τη βιωματική ενασχόληση με τη Γη. Αξιοποίηση των εργαλείων της Φύσης που δίνουν αισιοδοξία, υγιείς διεξόδους στους προβληματισμούς και διαμορφώνουν σταθερές και ουσιαστικές αξίες στη ψυχική εξέλιξη του εφήβου.
Κάθε Σάββατο 11.00-13.00.

photo

Οι ευχάριστοι και έμπειροι εκπαιδευτές μας κτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης, προσφέρουν τεκμηριωμένες πληροφορίες και καθοδηγούν στο δρόμο του αυτοσχεδιασμού και της δημιουργικότητας. Βασικό μέλημα, η κινητοποίηση του “παιδιού” που κρύβεται μέσα στον ενήλικα γιατί απελευθερώνει τις πιο βαθιές εκφραστικές του ικανότητες με ζωντάνια, αυθορμητισμό και αυτοπεποίθηση.

Τα σεμινάρια με γενικό τίτλο, “Μάθε Τέχνη” στοχεύουν στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κατάρτισή τους σε εξειδικευμένες τεχνικές, με σκοπό την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Εκτός από τις αναφερόμενες μέρες και ώρες, τα σεμινάρια πραγματοποιούνται και Σαββατοκύριακα.

bulletΕικαστικά
Ζωγραφική εκ του φυσικού, με κεντρικό άξονα το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα. Τεχνικές για το χρώμα και τη χρήση του, την ανάμειξή του καθώς και τη δημιουργία επιφανειών για την εργασία του κάθε συμμετέχοντα.
Κάθε Τετάρτη 14:00 – 16:00

bulletΗ σχέση μου με το Περιβάλλον
Αρχιτεκτονική τοπίου, εναλλακτικές καλλιέργειες, αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, ανθοδετική, μελισσοκομία, οινολογία, διαχείριση φυσικών πόρων - βιοκλιματολογία και πολλά άλλα ενδιαφέρονται θέματα, θα κάνουν την επαφή μας με το περιβάλλον πιο ποιοτική και ουσιαστική.
Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00

ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ
Για γυναίκες και άντρες!!!

bulletΡαπτική
Στόχος του σεμιναρίου είναι να διδάξει όλα τα μυστικά της μοδιστρικής τέχνης, τους τρόπους επιδιόρθωσης και μεταποίησης των παλιών μας ρούχων αλλά και τη διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου, από την αρχή. Ξεκινώντας από τα πολύ βασικά στάδια, οι συμμετέχοντες εξελίσσονται ώστε να απολαύσουν τη χαρά της δημιουργίας ρούχων, αποκλειστικά φτιαγμένα με τα χεράκια τους! Εκμάθηση τεχνικών όπως κουμπότρυπα, στρίφωμα, καρίκωμα, με το χέρι αλλά και με τη ραπτομηχανή, συμπεριλαμβάνονται στην ύλη του σεμιναρίου.
Κάθε Σάββατο, 11.00-13.00

bulletΠλεκτό
Σεμινάριο για την αξεπέραστη τέχνη του πλεξίματος, στα πλαίσια του οποίου οι συμμετέχοντες - ξεκινώντας με τις βασικές τεχνικές σε συνδυασμό με την εναλλαγή χρωμάτων και νημάτων - μαθαίνουν να δημιουργούν διακοσμητικές συνθέσεις με βελόνες και βελονάκι. Μοναδικές, χειροποίητες τσάντες, κοσμήματα, κασκόλ, σκούφους, ρούχα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε από μαλλί και βελόνες.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΚόσμημα/ Μέταλλο
Σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων με βασικό υλικό το μέταλλο. Οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη για να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά κοσμήματα και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις δεξιοτεχνίες τους. Μέταλλο, σύρμα, δέρμα, κορδόνια, ημιπολύτιμοι λίθοι, κρύσταλλα και άλλα υλικά, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, παντρεύονται με φαντασία και μεράκι.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΚόσμημα/ Felt
Σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων και αξεσουάρ με βάση το μαλλί. Η ύλη του σεμιναρίου περιλαμβάνει μία περίληψη της ιστορίας του felt και την εισαγωγή στις βασικές τεχνικές για την ενοποίηση των ακατέργαστων ινών μαλλιού, με στόχο τη δημιουργία έργων μοναδικής αισθητικής, σε διάφορες χρωματικές συνθέσεις, καθώς και πιο σύνθετες κατασκευές.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΚόσμημα/ Millefiori
Σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων και χαντρών από πολυμερή πηλό (fimo). Η ύλη του σεμιναρίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εντυπωσιακή τεχνική millefiori (από την ιταλική λέξη που σημαίνει "χίλια λουλούδια"), η οποία εφαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη και μορφές και σε αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων, με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΣαπούνι γλυκερίνης
Σεμινάριο κατασκευής σαπουνιού γλυκερίνης με τη μέθοδο Melt & Pour. Οι διαφορετικές τεχνικές κατασκευής σαπουνιού, οι βασικές αρχές αρωματοθεραπείας αλλά και η διαδικασία κατασκευής καλουπιού σιλικόνης για μοναδικά και πρωτότυπα σαπούνια, αποτελούν το βασικό κορμό του σεμιναρίου. Δημιουργείστε σαπούνια για εσάς, για τους αγαπημένους σας, για να εξασφαλίσετε τα δώρα σας. Μια πρωτότυπη και μοσχομυριστή πρόταση για κάθε ενδεχόμενο!
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΣαπούνι ελαιολάδου
Σεμινάριο κατασκευής σαπουνιού ελαιολάδου, με τη ψυχρή μέθοδο. Το ελαιόλαδο, εκτός από τη φίνα σύστασή του, έχει ως γνωστόν ευεργετικές ιδιότητες. Μέσα από μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία, με τη χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών και διαφορετικές τεχνικές κάθε φορά, μπορεί να δώσει υγιεινά και πανέμορφα αποτελέσματα για την ατομική μας περιποίηση.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΚερί
Σεμινάριo κατασκευής κεριού με παραφίνη. Το σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στον ενήλικα ενδιαφερόμενο να γνωρίσει την ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία κατασκευής χειροποίητων κεριών, να πειραματιστεί με διαφορετικά χρώματα, σχήματα, αρώματα και αιθέρια έλαια, μαθαίνοντας να χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη παραφίνης.
Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletDecoupage και μικτές τεχνικές
Χαρτοπετσέτες, ριζόχαρτα, χρώματα, μέταλλα, γυαλί και πολλά άλλα υλικά μας περιμένουν για να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε ξεχωριστές εικαστικές δημιουργίες!
Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΜικροϋφαντική
Η μικροϋφαντική -όπως υποδηλώνει και το όνομά της- χρησιμοποιεί έναν μικρό, αυτοσχέδιο, επιτραπέζιο αργαλειό που θυμίζει πολύ τον γνωστό σε όλους μας αργαλειό. Πέρα από την κατασκευή κοσμημάτων, η μικροϋφαντική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ειδών διακόσμησης για το σπίτι και διαφόρων αξεσουάρ.
Διήμερες, τρίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου.

bulletΧειροποίητο Χαρτί
Σεμινάρια κατασκευής χειροποίητου χαρτιού. Αν αγαπάτε το χαρτί και είστε φανατικός της ανακύκλωσης αλλά και της Τέχνης, τότε αυτό είναι το ιδανικό σεμινάριο για εσάς! Μέσα από τη διαδικασία της πολτοποίησης παλιών χαρτιών, εφημερίδων και χάρτινων ειδών συσκευασίας, με την προσθήκη χρώματος και άλλων υλικών, θα δημιουργήσουμε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα - έργα τέχνης. Μαζί με την προστασία της Φύσης, το σεμινάριο θα "φροντίσει" αισθητικά και πολλά σημεία του δικού σας σπιτιού και των φίλων σας.
Κάθε Τετάρτη, 18.00-20.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletRecycling clothes
Σεμινάριο βασισμένο στην ιδέα της οικονομίας, της οικολογίας και της επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων και υφασμάτων. Δείτε τα παλιά σας ρούχα να ξαναπαίρνουν ζωή αποτελώντας την πρώτη ύλη για ανανέωση και καλλιτεχνική εκτόνωση!!! Τρόποι και τεχνικές δημιουργίας ρούχων, κοσμημάτων, γυναικείων και αντρικών αξεσουάρ, χρηστικών και μη αντικειμένων, συνθέτουν τη δομή ενός εικαστικού και ιδιαίτερα δημιουργικού σεμιναρίου.
Κάθε Πέμπτη, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΜπατίκ
Σεμινάριο για τους λάτρεις των υφασμάτων και των εικαστικών πειραματισμών με φυτικά χρώματα, κερί και παραφίνη. Το σεμινάριο αυτό δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία μοναδικών έργων τέχνης με σκοπό τη μεταμόρφωσή τους σε επίτοιχα, επιτραπέζια, επιδαπέδια διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και ιδιαίτερα είδη ένδυσης και αξεσουάρ.
Κάθε Πέμπτη, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

bulletΨηφιδωτό
Μια ακόμη δημιουργική και «πρακτική» τέχνη, καθώς το ψηφιδωτό συνδυάζει τη ζωγραφική, το σχέδιο και την κατασκευή!
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00
(Υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος)

photo

Παιδαγωγικά σεμινάρια με γενικό τίτλο “Η Διδασκαλία είναι Τέχνη”, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς ή καλλιτέχνες, εμψυχωτές και συντονιστές ομάδων, φοιτητές παιδαγωγικών ή καλλιτεχνικών σχολών και γονείς και έχουν βασικό τους στόχο την εξοικείωση με τη χρήση καλλιτεχνικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες, θα κατανοήσουν τη σημασία της δυνατότητας του ανθρώπου για καλλιτεχνική έκφραση και θα διδαχθούν τον τρόπο που μπορεί η Αισθητική Αγωγή να εφαρμοσθεί στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. Τα σεμινάρια ξεκινούν το Νοέμβριο, διαρκούν 7 μήνες και διεξάγονται σε τρίωρες συναντήσεις, μία φορά την εβδομάδα. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων και έπειτα από εξετάσεις που περνούν οι συμμετέχοντες, δίδεται βεβαίωση σπουδών.Οι θεματικές για τα σεμινάρια 2014-15 αφορούν στα:

Εικαστικά: ζωγραφική, κατασκευές, πηλός, μαριονέτα, χειροποίητο χαρτί, art therapy
Θεατρικός αυτοσχεδιασμός: θεατρικό παιχνίδι, εμψύχωση, μάσκα, κλόουν, εμψύχωση κούκλας, drama therapy.
Δημιουργική γραφή.
Κουκλοθέατρο.

Κάθε Σάββατο 11.00-14.00

photo

Ο Ευπαλίνος από το 1992, πρωτοπόρος στο χώρο της διαδραστικής μάθησης σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εμπέδωση εννοιών, αξιών και γνώσεων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Τα προγράμματα αφορούν τον προγραμματισμό των ετήσιων σχολικών επισκέψεων και περιπάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Παράλληλα διοργανώνουμε βιωματικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του σχολείου, με στόχο την υποστήριξη ενοτήτων της διδακτικής ύλης και τη διδασκαλία του τρόπου μετάδοσής της, μέσα από την ενεργό συμμετοχή, τη δημιουργική έκφραση, την ανταλλαγή και κυρίως τη διασκέδαση.

Εκπαιδευτικά προγράμματα 2013 - 2014
για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

bullet“Άνθρωποι Ξυπνήστε! Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν λύσεις!”
H "πορεία" της πιο "πράσινης" καμπάνιας για την προστασία της Γης ξεκίνησε! Δηλώστε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που θα "προετοιμάσει" τους "δασοπολίτες" για την μεγάλη Συναυλία των Δέντρων! ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές σας να παίξουν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν, να γνωρίσουν ενδιαφέρουσες εικαστικές και μουσικοκινητικές τεχνικές, να προβληματιστούν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα, να εξοικειωθούν με τις έννοιες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής τους στη μεγάλη Συναυλία των Δέντρων, που θα κορυφώσει το πρόγραμμα, την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, στο προαύλιο του Ζάππειου Μέγαρου.

bullet“Κρυμμένος θησαυρός σε ένα κήπο που λέγεται βοτανικός”
Συναρπαστικά παιχνίδια στο βοτανικό κήπο του Ευπαλίνου, με μεγάλη θεματική ποικιλία, σχεδιασμένα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολικής ομάδας. Περιλαμβάνεται φαγητό με τη μορφή πικ-νικ.

bullet“Κραυγή ιχθύος”
Ευαισθητοποίηση στα σύγχρονα προβλήματα από την επιβάρρυνση του υδροφόρου ορίζοντα, των πηγών νερού, εξεύρεση εφικτών λύσεων και διεκδίκησης των λύσεων αυτών. Περιλαμβάνει μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς και δημιουργική απασχόληση.

bullet “Ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη”
Πρόγραμμα που αφορά στη βιοποικιλότητα και στην ύψιστη σημασία της για την ισορροπία της χλωρίδας και της πανίδας στον πλανήτη μας. Περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα, αυτοσχεδιασμούς και δημιουργική απασχόληση.

bullet“Τζίτζικας και μέρμηγκας”
Οι πασίγνωστοι ήρωες του Αισώπου, βοηθούν τους μικρούς μας φίλους να κατανοήσουν τις βαθύτερες προεκτάσεις και τον καθοριστικό ρόλο της ανακύκλωσης στην επιβίωση του πλανήτη μας. Με ένα έξυπνο και ευρηματικό τρόπο, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και συνδημιουργούν τον τρόπο που θα ολοκληρωθεί η εκδήλωση.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

bullet“Η λαϊκή αγορά ταξιδεύει”
Διαδραστική βιωματική εκδήλωση, με θέμα τον πλούτο της ελληνικής Γης και τις διατροφικές αξίες των προϊόντων που παράγει. Περιλαμβάνει θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, μαθήματα μαγειρικής και δημιουργική απασχόληση.

bullet“Εστιατόριο μόνο για παιδιά”
Σε ένα πολύχρωμο σκηνικό εστιατορίου, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται σε θέματα διατροφής και διασκεδάζουν μαζί με τους σερβιτόρους, τον μετρ και τη διάσημη μαγείρισσά του. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική και δημιουργική απασχόληση.

bullet“Σπαγγέτι τρικολόρε”
Δημιουργία ζύμης και φρέσκων ζυμαρικών από τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Καλλιέργεια οργανωτικού και δημιουργικού πνεύματος, συλλογικής κουζίνας και εκτίμησης των χειροποίητων και παραδοσιακών αξιών του τόπου μας. Περιλαμβάνεται η διατροφή.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

bullet“Το επίλεκτο τάγμα των ταράνδων του Άγιου Βασίλη”
Η χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση σφίζει από ζωή, αφού στο χωριό του Άγιου Βασίλη έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για την προπόνηση των πιο γυμνασμένων, των πιο έξυπνων και των πιο ευέλικτων ταράνδων που θα οδηγήσουν το φετινό άρμα του Άγιου Βασίλη.

bullet“Το καλύτερο δώρο για τη βασίλισσα Θελωδώρα”
Φέτος, η χορτάτη από προσφορές και δώρα βασίλισσά μας, θα λάβει το καλύτερο δώρο που της έχουν κάνει ποτέ! Ένα δώρο - έκπληξη, από τον ευρηματικό μάγο του παλατιού της, θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της!

bullet“Το ουράνιο τόξο χάθηκε”
Διαδραστική εκδήλωση πλούσια σε δραστηριότητες που γεννούν κέφι, παιχνίδι, χορό και πολύ - πολύ δημιουργικότητα.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

bullet “Μαθήματα facepainting”
To ένα παιδί ζωγραφίζει το άλλο με έναν πολύ διασκεδαστικό και πολύχρωμο τρόπο. Χορός και μουσική, φαντασία και χρώματα εμπλέκονται για να δημιουργήσουν ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο πρόσωπο!!!

bullet “Δημιουργώ τη δική μου στολή!”
Μετά από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς οι μικροί μας φίλοι γίνονται πουλιά των “παραδείσων της φαντασίας” τους και δημιουργούν το κοστούμι που θα τους “πετάξει στα ουράνια”!

bullet“Βιοπικοιλότητα”
Η βασίλισσα της Γης έρχεται όπου νά ‘ναι και όλα τα πλάσματα της γης πρέπει να φορέσουν τα καλά τους για να τα φωτογραφήσει! Γίνομαι ψάρι, ζώο, έντομο, πουλί και βγαίνω μία φωτογραφία από τη βασίλισσα της Γης Flic Flash!!!

ΠΑΣΧΑ

bullet“Κατασκευή λαμπάδας”
Δημιουργία και διακόσμηση λαμπάδας από το φυτίλι μέχρι το κουτί συσκευασίας της!

bullet“Το λαγούμι με τα κόκκινα αυγά”
Κυνήγι κρυμμένων αυγών στα έγκατα... της δημιουργικότητας με πολλές και διαφορετικές τεχνικές διακόσμησης πασχαλινών αυγών και έξυπνα συναγωνιστικά παιχνίδια!

ΑΝΟΙΞΗ

bulletΑνοιξιάτικες μυρωδιές και χρώματα
Πολύ παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, μαθήματα κηπουρικής και ανθοδετικής καθώς και υπέροχες, γλυκές ιδέες για τη γιορτή της μητέρας και τη δημιουργία πρωτότυπων και ιδιαίτερων πρωτομαγιάτικων στεφανιών.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

bullet“Παιχνίδια στο χώμα, στην άμμο, στο νερό”
Διαδραστικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και δημιουργική απασχόληση που δίνουν εξαιρετικές, διασκεδαστικές ιδέες για την απασχόληση των παιδιών στις διακοπές τους.

bullet “Ασφαλώς και παίζω”
Ένα πρωτότυπο, παιδαγωγικό πρόγραμμα που με ένα ευρηματικό τρόπο, ευαισθητοποιεί τα παιδιά στους κινδύνους που παραμονεύουν έξω από το σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στη θάλασσα, στην εξοχή.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ


Πολλά και ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, για όλες τις ηλικίες, με στόχο τη διδασκαλία ποικίλων τεχνικών.
Εικαστικές τεχνικές: χειροποίητο χαρτί, ψηφιδωτό, κολλάζ, patchwork, papier mache, μαριονέτα κ.α.
Θεατρική αγωγή: προετοιμασία για μια παράσταση.
Ηχοχρωματοφαντασίες: μουσικοκινητικά δρώμενα και παραστάσεις.

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


bullet “Παιχνίδια Ειρήνης – Αθλήματα Τέχνης”
Ευαισθητοποίηση των παιδιών στα ολυμπιακά ιδεώδη, την αξία της συμμετοχής και της ευγενικής άμιλλας. Συνδυασμός μουσικοκινητικών και εικαστικών δρώμενων σε αγωνιστικό πνεύμα και αθλημάτων με καλλιτεχνική διάσταση.

Επικοινωνία

ενημέρωση